Турция заяви, че няма да остави Ислямска държава да се

...
Турция заяви, че няма да остави Ислямска държава да се
Коментари Харесай

Турция: Няма да оставим Ислямска държава да се завърне в Сирия

Турция съобщи, че няма да остави " Ислямска страна " да се завърне в Сирия, откакто планувана от Анкара военна интервенция против сирийска кюрдска милиция, която стои отпред на битката против джихадистите, разсънва опасения от завръщане на радикалната формация, предадоха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Турция ще продължи да се бори против ДАЕШ /арабски акроним на " Ислямска страна " / и няма да я остави да се завърне било то под една или друга форма, съобщи в Туитър турският президентски представител Ибрахим Калън.

Съединени американски щати оповестиха в неделя вечерта, че Турция ще организира " скоро " военна интервенция в Северна Сирия и че американските военни ще изоставен региона в непосредствена непосредственост до интервенцията, ориентирана против сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/.

Белият дом уточни това в известие, като осведоми за телефонен диалог сред американския президент Доналд Тръмп и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

Калън напомни, че задачата на Анкара е да сътвори " зона за сигурност ", с цел да отдели турската граница от позициите на СЗН в Сирия и да даде опция за за завръщане на сирийските бежанци, намиращи се в Турция.

Силите за отбрана на народа бяха в челните редици на битката против " Ислямска страна " с поддръжката на Съединени американски щати и на други западни страни като Франция. Анкара обаче преглежда СЗН като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че турска военна интервенция може да стартира във всеки миг в Североизточна Сирия и че американското евакуиране от региона е почнало. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР