Турция затвърди репутацията си на една от най-търсените дестинации в

...
Турция затвърди репутацията си на една от най-търсените дестинации в
Коментари Харесай

Трансплантацията на коса се превърна в индустрия за $2 милиарда в Турция

Турция затвърди репутацията си на една от най-търсените дестинации в света за пластична хирургия, изключително за трансплантация на коса, привличайки хора от Европа, Америка и даже далечна Австралия, съгласно представители на бранша.

Ръководителят на Турската асоциация за здравен туризъм Сервет Терзилер сподели пред всекидневника Milliyet, че пътешествието на Турция в здравния туризъм е почнало с трансплантации на коса, което генерира зашеметяващите 2 милиарда $ годишно, като вълна от гости от Близкия изток и Арабския полуостров се стичат в Истанбул.

През последните години обаче се видя скок на интереса от страна на европейците.

Освен това той акцентира, че процъфтяващият бранш притегля хора от разнообразни среди, в това число видни персони от Съединените щати и текстилни магнати от Индия и Пакистан, някои от които идват с частни самолети. Забележително е, че даже хора от Австралия, на цели 24 часа полет, са привлечени от Турция за процедури за трансплантация на коса, в това число осемдесетгодишни.

Цените за трансплантация на коса в Турция са доста по-конкурентни, вариращи от $2500 до $3000,

в съпоставяне цените на европейските лекари, които нормално костват най-малко 8000-10 000 евро ($8600-$10 800), и известните американски лекари, които таксуват не по-малко от $10 000-15 000, твърди Терзилер, цитиран Hurriyet Daily News.

Освен това той показа новаторска разработка в региона - робот за трансплантация на коса. Тази технология освен понижава риска от кървене по време на процедурата, само че също по този начин разрешава на пациентите да следят интервенцията, до момента в който се поставят старания за въвеждане на тази система на интернационалните пазари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР