Турция започва да набира военен персонал за обслужване на зенитно-ракетните

...
Турция започва да набира военен персонал за обслужване на зенитно-ракетните
Коментари Харесай

Турция търси кой да стреля с новите й руски ракети

Турция стартира да набира боен личен състав за обслужване на зенитно-ракетните комплекси С-400, като при започване на идната година плановете ще бъдат изпратени на образование в Русия. Това съобщи военният министър на южната ни съседка Хулуси Акар, представен от ТАСС.

Разгръщането на ракетните системи ще стартира през октомври 2019 година Акар не уточни съответни региони, в които ще бъдат ситуирани зенитно-ракетните комплекси. През последните дни обаче Турция втвърди тона по адрес на Гърция (където се укриват военни, избягали след несполучливия опит за преврат) и Кипър (който създава свои нефтени и газови залежи в морето).
Ердоган: Ако е нужно, ще използваме ракетните комплекси С-400 "Това е отбранителна система. Какво да вършим с нея, в случай че не да я използваме ", попита турският президент
Акар сподели още, че счита за несвоевременно безпокойството на Съединени американски щати и НАТО по отношение на пазаруването на комплексите С-400, при основаването на които не е предвиждана опция за оперативна съгласуемост със западните системи. Министърът обаче акцентира, че няма да се позволен проблеми.

„ Купуването на С-400 от Турция не е въпрос на избор, а необходимост”, акцентира министърът на защитата. Той напомни, че Анкара към този момент е желала Съединени американски щати и Европа да й продадат комплекси за противовъздушна защита, само че до момента чака отговор.

„ Сега ние не сме страна, която единствено купува, ние сме страна, която купува, придобива познания, получава опция да създава. Съответните условия са посочени в споразуменията за придобиването на С-400, заради което ние купуваме тези системи”, заяви Акар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР