Турция започна ваксинациите срещу коронавирус за служители в туризма от

...
Турция започна ваксинациите срещу коронавирус за служители в туризма от
Коментари Харесай

Турция стартира ваксинацията на работещите в туризма

Турция стартира имунизациите против ковид за чиновници в туризма от тази седмица, сподели министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой.

От понеделник чиновниците на авиационната промишленост също започнаха да получават първите си ваксини, в това число водачи и кабинни екипи, разгласи Ерсой.

В изявление за турската частна телевизия Фокс TV министърът сподели, че туристическите оборудванията, които сега са отворени, ще получат приоритет в акцията за имунизация и че другите ще следват въз основа на датите, които те отварят още веднъж.

Кампанията обгръща над 1 милион служащи в туристическия отрасъл.

Ерсой сподели, че преглеждат дали оборудванията имат към този момент документ за безвреден туризъм, стратегия приложена предходната година за обезпечаване на строги ограничения за сигурност и хигиена в местата за настаняване и летищата.

Заради пандемията и рестриктивните мерки броят на чужденците, посещаващи страната, спадна със 71,7% през 2020 година и бе едвам 12,7 милиона, съгласно формалните данни. Приходите на бранша през предходната година са спаднали с 65,1% до 12,06 милиарда $.

От Анкара обявиха, че тази година се чака оживление в сектора, с към 34 милиона задгранични гости, като приходите е допустимо да доближат към 23 милиарда $ през 2021 година

Ерсой сподели, че данните, които получава всекидневно, демонстрират, че подвижността се усилва от април. Очаква се притокът от Русия, Украйна, България и други близки страни да се форсира от края на месеца, означи министърът.

Надеждите на турския туристически бизнес са ориентирани и към идното разхлабване на ограниченията във Англия. Агенциите загатват, че резервациите за май от Обединеното кралство са нараснали доста.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР