Турция започна нови наземни и въздушни офанзиви срещу бойци на

...
Турция започна нови наземни и въздушни офанзиви срещу бойци на
Коментари Харесай

Турция с нови удари по въздух и земя в Северен Ирак

Турция стартира нови наземни и въздушни офанзиви против бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак, разгласи турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от Асошиейтед прес.

Турски самолети и артилерия са нанесли удари по убежища, бункери, пещери, тунели, хранилища за амуниции и щабове, които принадлежат на ПКК. В района са навлезли и командоси. Офанзивата има за цел да " бъдат предотвратени терористични набези и да се подсигурява " граничната сигурност ", изясни Акар.

През последното десетилетие Турция е провела доста задгранични военни и наземни интервенции против партията на кюрдите. Последната атака е била ориентирана към районите Метина, Зап и Авашин-Басян в Северен Ирак, споделя Акар.

„ Операцията ни протича сполучливо, по проект. Целите, които бяха избрани за първата фаза са реализирани, “ споделя Акар.

Няма информация за броя на военни и самолети, които вземат участие в най-новото навлизане.

„ Решени сме да спасим нашата почтена нация от терора, който ни тормози повече от 40 години. Борбата ни ще продължи до момента в който и последният терорист не е обезвреден. “ добавя Акар. Той уточни, че  офанзивата  е била задействана откакто е било преценено, че кюрдите саа се прегрупирали и приготвят „ огромна офанзива “.

Министърът добави, че офанзивата се е провела взаимно с „ приятелите и съдружниците “ на Турция, само че не даде повече информация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР