Турция започна масовото производство на разработената в страната ваксина срещу

...
Турция започна масовото производство на разработената в страната ваксина срещу
Коментари Харесай

Турция започна масово производство на собствена ваксина срещу COVID-19

Турция стартира всеобщото произвеждане на създадената в страната ваксина против COVID-19 Турковак, заяви Анадолската организация.

Производството е почнало в сряда, откакто беше издадено позволение за незабавна приложимост на препарата. Преди това бяха осъществени проби измежду доброволци, които демонстрираха успеваемостта на имунизацията.

Разработката на инактивираната ваксина Турковак стартира през април 2020 година в университета " Ерджийес ".

Още през октомври стартира слагането на имунизацията като бустерна доза на имунизирани с две дози от китайската Синовак.

С въвеждането на Турковак Турция става деветата страна в света, която създава лична ваксина против COVID-19.

Широкото приложение на турската ваксина се чака да стартира още преди края на годината.

Турция записва в последно време по към 20 000 нови случая на заразяване и към 200 смъртни случая на ден от коронавирус, отбелязва Ройтерс.

Оксфордският университет и британско-шведската компания " АстраЗенека " работят за основаване на вид на ваксина против Ковид-19, предопределена особено за противопоставяне на разновидността Омикрон на новия ковид, Производителите на ваксини против COVID-19 " Пфайзер " / " Бионтех " и " Модерна " към този момент оповестиха, че създават ваксини, ориентирани особено против същият вид. От " Модерна " се надяват да стартират клинични проби при започване на идната година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР