Турция все повече се отдалечава от ЕС. Брюксел трябва да

...
Турция все повече се отдалечава от ЕС. Брюксел трябва да
Коментари Харесай

Виена пак зове Брюксел да спре преговорите с Анкара за еврочленство

" Турция от ден на ден се отдалечава от Европейски Съюз. Брюксел би трябвало да заеме ясна позиция във връзка с Анкара ". Това прикани външният министър на Австрия Себастиан Курц в изявление за немския вестник " Велт ам зонтаг ", осведоми ТАСС.

" Моята прогноза, че Турция ще продължи да се отдалечава от Европа става действителност ", сподели той и акцентира, че " ще продължи да приканва за преустановяване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз ".

" Европейският съюз най-сетне би трябвало да заеме ясна позиция във връзка с Турция и вместо да предлага присъединение към общността, би трябвало да се стреми към порядъчно съдействие с нея ", смята Курц.

" Не можем да си позволим да станем подвластни от Турция ", посочи още дипломатът. И добави, че е значимо Европейски Съюз самичък да може да пази външните си граници.

Външният министър осъди арестите и уволненията в Турция след опита за прелом предходната година и приветства ограниченията на Германия против Анкара.

На 20 юли немският топ посланик Зигмар Габриел разгласи, че Федерална Република Германия ще преразгледа политиката си към Турция, в това число и в икономическата сфера, откакто Анкара задържа шестима правозащитници, в това число и немски жител.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР