Турция все още очаква, че във връзка с искането на

...
Турция все още очаква, че във връзка с искането на
Коментари Харесай

Турция: Все още очакваме конкретни стъпки от Швеция и Финландия за присъединяването им към НАТО

Турция към момента чака, че по отношение на настояването на Швеция и Финландия за приемането им в НАТО, те ще подхващат съответни стъпки, с цел да изпълнят условията на Анкара. Това сподели през днешния ден турският президентски представител Ибрахим Калън, представен от Хабертюрк.

НАТО е организация за сигурност. Присъединяването към организацията не е свободен избор, а е належащо тези, които желаят да се причислят към НАТО, да съблюдават избрани правила. Тези страни би трябвало да подхващат съответни стъпки, с цел да бъдат позволени нашите проблеми, свързани със сигурността, уточни Калън.

По думите ми Турция обмисля опцията за продължаването на разговора с двете скандинавски страни по отношение на настояването им за присъединение към НАТО.

Турция се опълчва на присъединението на Финландия и Швеция към НАТО на съображение, че обезпечават леговище на членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), както и заради обстоятелството, че двете страни са спрели износа си на оръжия за Турция през 2019 година

В опит да преодолеят турската опозиция Финландия и Швеция обявиха, че стягат антитерористичното си законодателство и биха могли да улеснят изискванията за оръжейни продажби на Турция, откакто станат членове на НАТО.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР