Турция все още не е видяла конкретни стъпки от Финландия

...
Турция все още не е видяла конкретни стъпки от Финландия
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция не смята, че Швеция отговаря на условията за членство в НАТО

Турция към момента не е видяла съответни стъпки от Финландия и Швеция за одобрение на молбите им за участие в НАТО и това се отнася на първо място за кралството. Това изказване направи в сряда турският външен министър Мевлют Чавушоглу в Талин, където е на работно посещаване. Изявлението беше предавано онлайн в страницата на министъра в Twitter.

" Все още не сме видели съответни стъпки от двете страни, изключително от Швеция, които да ни убедят и да разсеят страховете ни за нашата сигурност. Има протокол, който три страни Турция, Финландия и Швеция подписаха през юни 2022 година в Мадрид. Очакваме осъществяване на отговорностите, заложени в него ", сподели още Чавушоглу.

„ Турция не разполага с информация за присъединяване, на която и да е страна в Европа, в частност в Швеция, за опозоряване на Корана. Нямаме информация зад това да стои съответна страна или някаква група. Целта на провокаторите беше да попречат на Швеция да се причисли към НАТО. Който и да стои зад това, това е провокация ", разяснява  Чавушоглу.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР