Турция вече пуска българските туристи с лични карти, обявиха туроператори,

...
Турция вече пуска българските туристи с лични карти, обявиха туроператори,
Коментари Харесай

Туроператори: От днес българите влизат в Турция с лична карта

Турция към този момент пуска българските туристи с персонални карти, оповестиха туроператори, представени от.

„ Автобусът ни мина границата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле и Капитан Андреево с персонални карти. Проверката става доста бързо, като управляващите единствено дават лист, на който написа, че може да останете до 90 дни в страната “, съобщи Радослава Белеганска, шеф на туристическа организация.

Според нея мярката ще докара до увеличение на българските туристи в южната ни съседка.

„ Интересът е доста огромен и резервациите за август и септември нарастват след излизането на новината за премахването на задграничните паспорти “, разяснява още Белеганска. От туроператора няма да стопират автобусните стратегии през август, макар че в прилежащата страна е по-горещо.

Задграничните паспорти на българите не се изискват при директно прекосяване или туристически визити до 90 дни в Турция. Указът на президента Реджеп Таип Ердоган за облекчение на процедурата при пътешестване беше оповестен преди няколко дни, само че не беше известно от по кое време влиза в действие.

От Министерство на външните работи оповестиха, че туристите могат с персонални карти, издадени от Република България, да пътуват безвизово до Република Турция за туризъм или пренос, като срокът на престоя е до 90 дни в границите на всеки 180-дневен интервал.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР