Турция вече няма да внася месо в бъдеще, вместо това

...
Турция вече няма да внася месо в бъдеще, вместо това
Коментари Харесай

Турция спира да внася месо

Турция към този момент няма да внася месо в бъдеще, вместо това страната ще бъде измежду тези, които го изнасят, съобщи министърът на храните, земеделието и отглеждането на животни Ахмет Ешреф Факъбаба.

" Не желая да дам времева рамка, само че Турция сигурно няма да внася месо; аз имам вяра, че ще бъдем една от страните, които изнасят месо ", съобщи Факъбаба пред турски медии.

Според него международната търговия би трябвало да се основава на правилото, че всички печелят. " Когато печелим, тези, с които вършим бизнес, също би трябвало да печелят ", сподели министърът.

Властите в южната ни съседка бяха крикитувани, че купуват месо от чужбина. Анкара подписа такова съглашение със Сърбия, само че доставките към момента не са почнали.

Страната ще се придържа към наредбите си за кръвопролитие на наедрял рогат добитък, а кланиците ще съблюдават ислямските правила. Според тях животните би трябвало да бъдат заклани по специфичен метод, друг от прилагания в индустриалните кланици в немюслманските страни.

Така животните ще се трансфорат в халал - възможни или законни артикули, които да се употребяват или употребяват според ислямския закон.

Продукт, сертифициран като халал, значи, че е в сходство с ислямското законодателство и има директно въздействие върху това по какъв начин продуктите се създават, обработват, популяризират, съхраняват, продават и употребяват.

Сключено е съглашение сред земеделското министерство и това на защитата за доставка на храна на турската войска, което ще е от огромна изгода за турските фермери.

" Средната стойност за тази търговия ще бъде 750 млн. турски лири (198.4 млн. долара) ", заяви Факъбаба, отбелязвайки, че както армията, по този начин и фермерите ще завоюват от тази договорка.

Турция сега изнася семена за 76 страни на стойност 154 млн. $. Страната обаче има търговски недостиг, защото купува семена за 200 млн. $ от 59 страни. Целта на Анкара е да удвои производството си на семена от сегашния 1 млн. тона на 2 млн. тона годишно, а срокът за това е 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР