Турция вече не се нуждае от членство в Европейския съюз,

...
Турция вече не се нуждае от членство в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Ердоган твърд: Турция вече не се нуждае от членство в ЕС

Турция към този момент не се нуждае от участие в Европейския съюз, само че няма да се откаже едностранно от договарянията за присъединение, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс.
"Ние няма да бъдем страната, която ще се откаже. Казано почтено, ние към този момент не се нуждаем от участие в Европейски Съюз ", съобщи Ердоган.
Продължаващите от 12 години присъединителни договаряния на Турция напоследък са изпаднали в застой.
Европейски Съюз е мощно сериозен по отношение на дейностите на Анкара след опита за прелом предходната година, при които бяха арестувани десетки хиляди души, в това число учители и публицисти.
"Ако Европейски Съюз желае да направи скок напред, има единствено един метод да стори това. И той е да даде на Турция участие и да задейства развой на културно и икономическо развиване ", сподели Ердоган.
Турският президен разгласи още, че страната му не може да пренебрегва заканите в района.
По думите му тези закани са ориентирани освен против избрани страни, в това число Ирак, а и против самата Турция.
Ердоган посочи за следващ път, че в Северен Ирак е бил извършен нелегитимен референдум.
"Защитата на правата на кюрдското население в иракски Ербил не планува отвод от отчитането на ползите на арабите в Мосул или тюркмените в Киркук ", сподели Ердоган.
Държавният глава на Турция разяснява и изключителното състояние, въведено в Турция след опита за прелом на 15 юли 2016 година
Той напомни, че решението за въвеждане на изключителното състояние е било взето за ефикасна битка против терористичните организации.
"Досега никой с изключение на терористите и техните помощници не е потърпевш от изключителното състояние ", безапелационен бе Ердоган.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР