Турция възможно най-скоро ще влезе с танкове и войници в

...
Турция възможно най-скоро ще влезе с танкове и войници в
Коментари Харесай

Ердоган обяви турско нахлуване в Северна Сирия

Турция допустимо най-скоро ще влезе с танкове и бойци в регионите под кюрдско самоуправление в Северна Сирия. Това съобщи президентът на южната ни съседка Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, до момента в който Съединените щати и Русия приканват Анкара за понижаване на напрежението, оповестява БНР.

Ердоган и турските управляващи възприемат Сирийските демократични сили, които в действителност управляват огромни елементи от Северна и Североизточна Сирия, и военното им звено - Отрядите за отбрана на народа, като терористи, виновни и за атентата в Истанбул през този месец.
 

Той беше последван от турски удари по кюрдски позиции, при които съгласно редица свидетелства умират и цивилни. Това се случваше и при военните нахлувания сред 2016 и 2019, след които Турция сътвори следена от нея буферна зона на сирийска територия по границата сред двете страни.

През последните дни имаме предимство над терористите посредством нашите самолети, артилерия и дронове, съобщи Ердоган в своя тирада и добави:

  " Ако е рекъл Господ, допустимо най-скоро ще изкореним всички терористи с нашите танкове, нашите бойци и паралелно с нашите другари ".

Кюрдските сили обаче бяха съществени съдружници на Западната коалиция в битката против " Ислямска страна " в Сирия. Късно нощес Съединените щати приканиха Анкара за понижаване на напрежението и възпиране от прекомерни дейности посредством представителя на държавния департамент Нед Прайс.

Ердоган индиректно отговои, че знае кой поддържа и въоръжава - " терористите " и че го интересува единствено сигурността на личния му народ.

Днес посредством турски дрон е бомбардирана база на кюрдските сили, която се употребява и от американски военни. Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида починали са двама кюрдски бойци.  

Същевременно кюрдските сили не престават да отхвърлят каквото и да е връзка с атентата в Истанбул и се пробват да реализират деескалация посредством контакти със засегнатите страни. Това съобщи командирът на Сирийските демократични сили Мазлум Абди за " Франс прес ". Според него " руснаците и американците би трябвало да спазят декларираното от тях ". Русия, сътрудник на формалния сирийски властник Башар Асад, също прикани Турция към въздържане.

Ситуацията в Сирия е тематика на среща сред представители на Русия, Турция и Иран в казахстанската столица. Друг от участниците във формата, Иран, по-рано през днешния ден също бомбардира кюрдски позиции, само че такива в Ирак. Техеран упреква кюрдите за дестабилизиране на Ислямската република посредством митингите в страната.

Според източници на организация " Ройтерс " турски самолети са употребявали следено от съветски и американски сили въздушно пространство за ударите против кюрдски позиции, а командири на свързани с Турция сирийски групировки са предизвестени да се приготвят за идна наземна интервенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР