Турция във вторник удари Twitter, Pinterest и Periscope със забрани

...
Турция във вторник удари Twitter, Pinterest и Periscope със забрани
Коментари Харесай

Ердоган забрани рекламите в социалните мрежи

Турция във вторник удари Twitter, Pinterest и Periscope със забрани за рекламиране, откакто не последваха Фейсбук да назначат локален представител, който да смъква противоречиви изявления според нов закон за медиите, съобщки Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
Защитниците на свободата на словото предизвестяват, че законът е част от опита на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да управлява обществените мрежи и да спре всякакво противоречие против неговото държавно управление. Законът за обществените мрежи, признат предходната година, означаваше, че мрежи с над един милион консуматори би трябвало да назначат делегат, който да обработва правосъдни разпоредби за унищожаване на нарушаващо наличие в границите на 48 часа.
Забраните за трите платформи влязоха в действие във вторник, до момента в който фирмите, които популяризират с тях, също ще бъдат санкционирани, туитва заместник-министърът на инфраструктурата на Турция Омер Фатих Саян.
 Давутоглу: Ердоган ще бъде свален с боен прелом Давутоглу: Ердоган ще бъде свален с боен прелом
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е под „ опеката “ на военни пучисти и скоро ще бъде „ отстранен “ от фракц...
Анкара е " решена да направи всичко належащо за отбрана на данните, поверителността и правата на нашите хора ", добави Саян. " Никога няма да позволим цифровият фашизъм и нарушаването на разпоредбите да преобладават в Турция, " сподели той.
Ако мрежите продължат да пренебрегват закона, Турция ще понижи честотната лента с 50 % през април, а по-късно с 90 % до май, като по този метод ще ги направи дейно недостъпни.
Някои платформи, които не съблюдаваха условията до първия период през ноември предходната година, в това число Фейсбук и Twitter, бяха санкционирани милиони долари.
Фейсбук съобщи в понеделник, че ще назначи локален делегат, само че призна " какъв брой е значимо нашата платформа да бъде място, където потребителите могат да упражняват свободата си на изложение ".
Тази мрежа се причислява към YouTube, TikTok и Dailymotion, предизвиквайки яд от деятелите.
 Заради Байдън Ердоган търси другари в Европа Заради Байдън Ердоган търси другари в Европа
Изправен пред евентуално враждебна американска администрация, турският президент Реджеп Тайип Ердоган се пробва да прекъсне изолацията...
Руският еквивалент на Фейсбук VK отвори локален офис през ноември.
Милена Буюм, активистка на Amnesty International за Турция, съобщи в понеделник, че " решението на Фейсбук ги оставя - и Гугъл, Youtube и други - в сериозна заплаха да се трансфорат в инструмент за държавна цензура ".
Изследванията демонстрират, че защото хватката на Ердоган върху всеобщите медии се е стегнала, изключително откакто оцеля след несполучливия прелом през 2016 година, по-младите хора търсят информация онлайн, изключително в обществените мрежи. Въпреки че Турция уточни Periscope в решенията си, Twitter предишния месец съобщи, че мобилното му приложение за разпространение на видео ще бъде затворено до март, защото потреблението понижава.
" Кибер светът... се трансформира в опасност за човечеството ", предизвести Ердоган предходната седмица, обещавайки ангажимент за " кибер татковина " като част от защитата на Турция.
" Тези, които управляват данните, могат да открият своите цифрови диктатури, като подценен демокрацията, закона, правата и свободите ", добави президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР