Турция ще започне да използва газ от газовото поле Сакария

...
Турция ще започне да използва газ от газовото поле Сакария
Коментари Харесай

Турция започва добив на газ от Черно море през първото тримесечие на 2023 г.

Турция ще стартира да употребява газ от газовото поле Сакария в Черно море през първото тримесечие на 2023 година, са декларирали държавни източници, представени от Анадолска организация.

Първият сондажен транспортен съд „ Фатих “ откри 405 милиарда кубически метра природен газ през предходната година в в кладенеца Tuna-1, ситуиран на към 170 километра от турското крайбрежие на Зонгулдак.

" Фатих " продължи да пробива кладенци за оценка в района, първият от които беше приключен в Туркали-1 предишния месец. В момента сондажният транспортен съд работи по втория бунар - Туркали-2, на пждвждно дълбочина от 3 050 метра.

" Фатих " ще пробие 10 кладенци в газовото находище „ Сакария “ през идващите две години.

Друг от трите държавни сондажни кораба " Кануни " ще стартира работа по довеждане докрай на кладенци в полето до края на март.

Първото произвеждане на газ от находището ще стартира през 2023 година, с цел да бъде доставено до Фильос, крайбрежен град в провинция Зонгулдак посредством 150-километров подводен водопровод, който Турция ще построи и ще бъде обвързван с турската национална газова мрежа.

Откритието на газовото находище в Сакария е задоволително, с цел да задоволи търсенето на газ в страната за към осем години въз основа на годишното му ползване на природен газ от към 50 милиарда куб. м.

Промишленото произвеждане последователно ще се усили, с цел да доближи плато от към 15 милиарда кубически метра през 2028 година, което е задоволително за облекчаване на 30% от годишното пжтриблинши на газ в страната. До 2028 година Турция ще приключи сондажа на общо 40 индустриални кладенци.

Турската национална компания за нефт и газ, Turkish Petroleum Corporation, която подхваща интервенции в района на Черно море, съобщи, че ще даде приоритет на фирмите, които са подготвени да допринесат за локалната промишленост и заетостта на Турция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР