Турция ще удължи тримесечната забрана за съкращения, която бе наложена

...
Турция ще удължи тримесечната забрана за съкращения, която бе наложена
Коментари Харесай

Турция удължава забраната за уволнения с още 3 месеца

Турция ще удължи тримесечната възбрана за съкращения, която бе наложена през април, с още три месеца, съобщи министърът на фамилията, труда и обществените услуги Зехра Селчук, оповестява Анадолската организация.

Той съобщи, че над 3,5 милиона са се възползвали от системата за кратковременни заплащания, съгласно данни на министерството.

Нови над 1000 случая на болест с ковид в Турция

Селчук изясни, че като част от обществените ограничения, подхванати в границите на по-широкия пакет от щита за икономическа непоклатимост, разгласен от президента Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва малко след появяването на първия случай в страната, министерството към този момент е предоставило към 20,5 милиарда лири (близо 3 $ долара) помощи на повече от 6 милиона семейства, предава Нова телевизия.

Селчук твърди, че се организират стратегии, ориентирани към професионалния живот, общественото обезпечаване, обществените услуги и помощи.

„ Чрез своите 1003 фондации за обществено подкрепяне и взаимност, Турция доближава до нуждаещите се “, добави Селчук.

Министърът изясни, че в интервала преди пандемията от време на време са били изпращани към 120 милиона лири на месец на фондациите, до момента в който тази сума се е нараснала до половин милиард лири на месец по време на интервала на пандемията.По-рано признатият законопроект – интервалът за който в този момент е очакван да бъде продължен - има за цел основаването на правна основа за възбрана на съкращенията, с цел да се защитят тези, които нямат несъмнено работното място, като в същото време смекчава резултатите от огнищата върху стопанската система.

Страната даде поддръжка от 39,24 турски лири дневно (около 5,70 долара) на служащи, принудени да вземат неплатен отпуск заради експлоадирането на ковид в продължение на три месеца. Общите здравноосигурителни заплащания също бяха избрани да бъдат покрити от страната.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР