Турция ще продължи да изисква от танкерите, превозващи суров петрол,

...
Турция ще продължи да изисква от танкерите, превозващи суров петрол,
Коментари Харесай

Турция няма да разхлабва контрола върху танкерите в Босфора

Турция ще продължи да изисква от танкерите, пренасящи недопечен нефт, доказателство за застраховка, покриваща продължителността на преноса им през Босфора или при акостиране в турски пристанища.

Турските морски управляващи са постигнали съглашение по въпроса със съответните сътрудници.

Те потвърдиха, че четири кораба към момента не са показали нужната документи, с цел да преминат през пролива.

Общият брой на блокираните танкери е намалял до осем от вчерашните 13, оповестяват локалните медии, базирайки се на корабната организация „ Трибека “.

От началото на декември Турция вкара мярка, според която корабите следва да дават доказателство за застраховка, покриваща продължителността на преноса им през Босфора или когато дебаркират в турските пристанища. Танкери без подобаваща документи може да не бъдат позволени до турски води или да бъде изтънчено от тях да дават нови P&I застрахователни писма, покриващи пътуванията им през територията на страната.

Решението на Анкара пристигна, откакто от 5 декември Европейски Съюз наложи ембарго върху доставките на нефт от Русия, което включва и механизъм за таван на цените на петрола.

Този механизъм включва забрана за даване на услуги за превозване на съветски петрол по море, както и за обезпечаване, брокерски услуги и финансови интервенции от компании в Европейски Съюз, с изключение на при продажба на енергийния запас на цена, не по-висока от избран таван (60 $ за барел).

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР