Турция ще предприеме необходимите действия за удължаването на споразумението с

...
Турция ще предприеме необходимите действия за удължаването на споразумението с
Коментари Харесай

Турция ще удължи споразумението за износ на зърно от Украйна


Турция ще предприеме нужните дейности за удължаването на съглашението с Украйна за доставки на зърно, съобщи почитан турски представител, представен от Анадолската организация.

Надяваме се, че срокът на деяние на съглашението ще бъде продължен, съобщи през вчерашния ден заместник-министърът на външните работи Фарук Каймакджъ, който е и шеф по въпросите на Европейски Съюз в министерството на външните работи.

В изявлението си на конференцията за продоволствената рецесия, проведена от Дирекцията за връзки на турското президентство и Групата за другарство ЕС-Турция в Европейския парламент в Брюксел, Каймакджъ уточни, че удължаването на периода на деяние на съглашението с една или повече години би било потребно заради редица аргументи.

Турция ще направи всичко допустимо, с цел да съобщи на съветската страна законните претенции на Украйна, добави той.

Доставките на зърно по така наречен зърнен кулоар се правят според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища. 

Първоначалното съглашение е за 120 дни и изтича през ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР