Турция ще предприеме конкретни действия, за да гарантира, че силите

...
Турция ще предприеме конкретни действия, за да гарантира, че силите
Коментари Харесай

Ердоган: Бомбардираме цяла Сирия, ако режимът на Асад и Русия не спрат избиването на цивилни

Турция ще предприеме съответни дейности, с цел да подсигурява, че силите на режима на Башар Асад ще се отдръпват от зоната до наблюдателния пост в северозападната сирийска провинция Идлиб до края на февруари.
 Сирийското държавно управление ще заплати висока цена, закани се Ердоган
Сирийското държавно управление ще заплати висока цена, закани се Ердоган

При офанзиви през последните дни в провинция Идлиб починаха 13 турски бойци

Тази закана насочи президентът на Турция Реджеп Ердоган, който упрекна режима, подкрепяни от Иран милиции и съветски сили за избиването на цивилни в региона, написа " Дейли сабах ".

Ердоган приказва пред парламентарната група на Партията на справедливостта и развиването. Той акцентира, че Турция повече няма да реагира въз основата на празни обещания , а ще работи въз основата на действителната обстановка.

Президентът акцентира, че Турция търпеливо изчаква клаузите по споразуменията да се приложат в Сирия , само че търпението на Анкара се изчерпва, изключително откакто сирийският режим стартира да нападна турски сили в Идлиб.
 Сирия - свърши ли меденият месец на Путин и Ердоган?
Сирия - свърши ли меденият месец на Путин и Ердоган?

Пореден поврат във войната в Сирия или краткотрайна ескалация на напрежението - рано е да се отговори, само че за първи път се водят боеве с подобен мащаб сред Турция и силите на режима на Башар Асад

" Бих желал да подчертая още един път, че множеството от офанзивите, осъществявани от режима и Русия в Идлиб, са ориентирани към цивилните, а не към терористи ", изясни той и добави, че сирийският режим, Русия и подкрепяни от Иран милиции не престават избиването на цивилни в Идлиб.

Ердоган предизвести, че в случай че бойците им на наблюдателните постове или на други места в Сирия пострадат, Турция ще нападна силите на сирийския режим на всички места в арабската стран а без да съблюдава споразуменията.

Целта на режима с офанзивите против цивилни е да ги принуди да се насочат към турската граница и по-лесно да завладяват региона, счита Ердоган. Турският водач разгласи, че страната му укрепва въоръжените сили в региона и си сътрудничи с умерените опозиционни сили.
 Путин и Ердоган се съгласиха да подобрят координацията в Сирия
Путин и Ердоган се съгласиха да подобрят координацията в Сирия

Ердоган е споделил пред Путин, че Турция ще употребява правото си да се отбрани при офанзива против турската войска в Сирия

" Ако режимът или терористичните организации поемат цялостен надзор над Сирия, сигурността и стабилността на Турция ще бъде под опасност ", предизвести президентът на Турция и добави, че страната му ще бъде в сигурност единствено в случай че има сигурност в Сирия.

Миналата седмица при офанзива на сирийския режим бяха убити седем турски бойци и един бизнесмен , който работи с турската войска. Ердоган заяви, че броят на починалите турски бойци доближи 14, а 45 бойци са потърпевши.

В отговор Турция нанесе удари по сирийския режим и умъртви десетки сирийски бойци.

По думите на Реджеп Ердоган самолети, които вземат участие в бомбардиране на цивилни в Идлиб, повече няма да летят свободно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР