Турция ще предложи създаване на енергиен коридор за справяне с

...
Турция ще предложи създаване на енергиен коридор за справяне с
Коментари Харесай

Турция с ключово решение за доставката на газ

Турция ще предложи основаване на " енергиен кулоар " за справяне с енергийната рецесия в Европа, провокирана от ограничението на доставките на газ от Русия. Анкара основава сходна самодейност след откриването на " зърнения кулоар " от Украйна. Според турския ежедневник Turkiye въпросът ще бъде разискван по-специално на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Узбекистан, където турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще приказва по покана на съветския водач Владимир Путин. Събитието ще се организира на 15-16 септември в Самарканд.

Преди срещата на ШОС Ердоган ще посети Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк и по време на визитата си в Съединени американски щати ще се срещне с американския президент Джо Байдън.

През юли на договарянията в Истанбул Русия и Украйна подписаха съглашения за обновяване на износа на украинско зърно през Черно море. Зърното, съгласно споразуменията, ще се изнася от три украински пристанища - Одеса, Южен и Черноморск.

„ Турция може да играе дейна роля в разрешаването на енергийната рецесия, изпитана от европейските страни заради съветското ембарго, и в този подтекст въпросът за превозването на LNG до Европа през Турция може да бъде на дневен ред “, написа вестник Turkiye.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР