Турция ще подкрепя народа на Палестина до създаването на независима

...
Турция ще подкрепя народа на Палестина до създаването на независима
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще подкрепя народа на Палестина до създаването на независима държава

Турция ще поддържа народа на Палестина до основаването на самостоятелна страна. Турция ще поддържа палестинския народ, до момента в който той не върне териториите си, окупирани от Израел, и получи самостоятелна страна със столица в Източен Йерусалим. Това съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган на протест в Истанбул в навечерието на локалните избори, които ще се проведат в републиката на 31 март.

„ Няма да спрем, до момента в който палестинците не получат независимост, не върнат окупираните територии и не получат самостоятелна страна със столица в Източен Йерусалим “, сподели той.

Ердоган още веднъж упрекна Израел в безвластие, свирепост и осъществяване на закононарушения против жителите на линията Газа.

„ Ние поддържаме Газа, в това число посредством даване на филантропична помощ. Към днешна дата сме изпратили над 40 хиляди тона филантропична помощ в района със самолети и кораби. Вчера изпратихме осмия транспортен съд с филантропична помощ в Египет, с цел да достави 125 хиляди хранителни пакета в Газа “

И добави:

„ Ние поставяме дейни старания за увеличение на натиска върху Израел, като вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че причинителите на геноцид против деца, дами и възрастни хора ще бъдат изправени пред закона и заставаме твърдо на страната на палестинския народ и страна. ”, акцентира турският водач.

Турските управляващи неведнъж са правили остри изказвания против Израел, обвинявайки го в осъществяване на военни закононарушения в Газа и изисквайки отговорност от Международния съд. Анкара приказва и за готовността си да поеме задачата на поръчител в разрешаването на спора сред Израел и Палестина.

Източник – ТАСС / Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР