Турция ще изпрати пленените членове на "Ислямска държава" обратно в

...
Турция ще изпрати пленените членове на "Ислямска държава" обратно в
Коментари Харесай

Турция ще връща пленени джихадисти в страните им, дори да са с отнето гражданство

Турция ще изпрати пленените членове на "Ислямска страна " назад в личните им страни даже и в случай че поданството им е отнето, зави министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, който подлага на критика метода на европейските страни по въпроса, съобщи Ройтерс.

"Ще върнем назад тези, които са в наши ръце, само че светът измисли нов способ в този момент: лишаване на тяхното поданство ", сподели министърът. "Казват, че те би трябвало да бъдат съдени там, където са хванати. Това е нова форма на интернационално право, допускам ", добави той.

"Невъзможно е да бъде признато това. Ще изпратим назад членовете на ДАЕШ, които са в наши ръце, в личните им страни, без значение дали те лишават или не тяхното поданство ", съобщи Сойлу.

Турция стартира предишния месец атака в Североизточна Сирия против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа след решение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изтегли американските сили от региона. Стъпката породи терзания за ориста на пленниците на "Ислямска страна " в района, отбелязва Ройтерс.

Турските сили за сигурност са нанесли тежък удар през октомври на бойците на кюрдските групировки СЗН и ПКК вътре в Турция и отвън страната, заяви в това време Анадолската организация.

Общо 1090 бойци на СЗН/ПКК са били обезвредени при взаимни интервенции на турската Национална разследваща организация (МИТ), турските въоръжени сили, жандармерията и полицията.

Действията са били осъществени в интервала 1-31 октомври. В същия интервал при терористични набези са били убити 16 чиновници на силите за сигурност и 21 цивилни, в това число бебета и деца, сочат още цитираните данни.

Турция преглежда сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) като идентична организация с настоящата на турска територия Кюрдска работническа партия (ПКК).

Същевременно през октомври в границите на интервенции в турски градове против кюрдските бунтовници са били задържани 410 души, в това число кметове на прокюрдската Демократична партия на народите, показва още организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР