Турция ще инвестира 39 милиарда евро в строителство на железопътна

...
Турция ще инвестира 39 милиарда евро в строителство на железопътна
Коментари Харесай

Турция инвестира 39 млрд. евро в строеж на жп инфраструктура

Турция ще влага 39 милиарда евро в строителство на железопътна инфраструктура през идващите пет години. Това съобщи министърът на превоза на страната Ахмет Арслан във вторник, представен от електронното издание на турския закостенял всекидневник Yeni Safak и " Фокус ".
В изявление по време на церемонията по откриването на X-ия Световен конгрес на високоскоростната железница, Арслан съобщи: „ Нашата цел е да трансформираме всичките ни ж.п. линии в електрически и да повишим продуктивността до оптимално равнище до 2023 година “.
През последните 15 години, Турция е вложила 18,5 милиарда евро в железопътната си инфраструктура, в това число във високоскоростни влакове, добави министърът.
Той посочи, че сега в Турция има подготвени 1213 километра високороскоростни жп линии. „ В момента се строят 3798 км железопътни линии, а в развой на обмисляне и оформяне на плановете са още 11582 километра железопътни линии “.
Арслан посочи, че сега високоскоростните железници обслужват 33 % от популацията на страната, ситуирани в седем града.
„ Турция е втора в света след Китай по строителство на железници. Целта ни е да приключим строителството на 11 700 километра високоскоростни жп линии до 2023 година и да свържем 41 града един с различен “, изясни министърът.
Иса Апайдин, общоприет шеф на Турските държавни железници (ТДЖ), съобщи, че по света има 41 хиляди километра високоскоростни ж.п. линии, само че дължината им ще се удвои през идващите няколко години.
„ Високоскоростните железници са моторът на промишлеността, те донасят работливост във всички сфери “, акцентира Апайдин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР