Турция ще дари на Северна Македония 30 000 дози ваксина

...
Турция ще дари на Северна Македония 30 000 дози ваксина
Коментари Харесай

Турция ще дари 30 000 ваксини на Северна Македония

Турция ще подари на Северна Македония 30 000 дози ваксина на Синовак, заяви министърът на опазването на здравето Венко Филипче.
Македонският министър председател Зоран Заев и турският президент Реджеп Тайип Ердоган бяха на работна вечеря в Истанбул нощес.
Заев и Ердоган разговаряха за взаимните другарски връзки сред двете страни, изпълнени с динамично съдействие в доста области. Зоран, който бе съпроводен от министъра на опазването на здравето Венко Филипче, посочи извънредно положителното икономическо съдействие сред двете страни и подчертания интерес на турски компании да влагат в Република Северна Македония и да задълбочават деловите и комерсиалните връзки с нея. Той изрази очакване, че с контракта за свободна търговия сред двете страни, който се приготвя, може да се чака по-интензивно съдействие.
Двамата се съгласиха, че Република Северна Македония и Турция като съюзнички в НАТО споделят едни и същи полезности във връзка с мира и стабилността в района, добросъседските връзки и районното съдействие, както и в битката с тероризма. Ердоган посочи, че в сърцата на турските жители Република Северна Македония има особено място като страна, с която Турция има отлични връзки и дълбоки исторически връзки. Той акцентира, че макар пандемията двете страни са имали отличен търговски продан през 2020 година, и даде обещание, че ще продължи да стимулира турските компании да влагат в Република Северна Македония.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР