Турция сега извършва произволни арести и вече не се придържа

...
Турция сега извършва произволни арести и вече не се придържа
Коментари Харесай

Цитат на деня: Турция се държи като Източна Германия

" Турция в този момент прави случайни арести и към този момент не се придържа към минималните консулски стандарти. Това ми припомня по какъв начин беше в Германската демократична република. "

С тези думи изрази безпокойството си от обстановката в Турция немският финансов министър Волфганг Шойбле и предизвести, че напрежението сред Берлин и Анкара може и още да ескалира.
В четвъртък външният министър Зигмар Габриел разгласи, че министерството му издава нови инструкции за пътешестване на немски жители до Турция и приканва всички идващи в страната да се записват в посолството или консулските служби. На Берлин обаче може да се наложи и да каже на германците, че в случай че пътуват до Турция, го вършат единствено на собствен риск, изясни Шойбле.

Мерките последваха решението на турските управляващи да оставят в ареста немски правозащитник по съмнение за връзки с терористични групи. " Ако Турция не спре да играе тази игра, би трябвало да кажем на хората - не можем към този момент да подсигуряваме сигурността ви, " добави Шойбле в изявление за в. " Билд ".

Хората, които пътуваха до някогашната Германска демократична република, знаеха, че " в случай че нещо ти се случи, никой те може да ти помогне, " сподели министърът.

Според изследване, направено за немското списание " Фокус ", представено от " Ройтерс ", 77% от германците желаят преустановяване на договарянията на Турция за участие в Европейски Съюз, а едвам 16 на 100 желаят те да продължат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР