Турция се готви да придобие руските зенитни комплекси С-400 и

...
Турция се готви да придобие руските зенитни комплекси С-400 и
Коментари Харесай

Турция се готви за американски санкции заради руските ракети С-400

Турция се готви да придобие съветските зенитни комплекси С-400 и не счита да се отхвърля от проекта си поради Съединените щати. Това сподели на конференция турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от " Ройтерс ".

Договорът за комплексите бе подписан в края на 2017 година и бе на стойност 2.5 милиарда $. Акар добави, че страната му се готви за вероятни наказания поради закона CAATSA ( " За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания " ), признат във Вашингтон и влезнал в действие предходната година. По думите на Акар Турция по едно и също време преглежда предлагането на Съединени американски щати за продажба на комплекси " Пейтриът ", само че и изпраща екип в Русия за образование с ракетите, които ще получи.

Според в. " Хюриет " Акар също по този начин акцентира, че Турция се нуждае от модерни системи за противовъздушна защита за своите 82 млн. поданици и ще извърши всички отговорности по програмата за доставка на F-35. Съединени американски щати към този момент са заплашвали да прекратят поради решението за С-400, настоявайки, че всички страни от НАТО, каквато е и Турция, би трябвало да купуват военно съоръжение с един и същи стандарт, на който съветските комплекси не подхождат.

По-рано телевизия Си Ен Би Си заяви, базирайки се на лични източници, че Съединени американски щати са отправили ултиматум към Турция с изискванието до края на първата седмица от юни да се откаже от покупката на С-400, с цел да не бъде извадена от програмата и да не получи към този момент поръчаните 100 самолета. Информацията няма удостоверение, само че Кремъл осъди всевъзможен ултиматум по тематиката като недопустим. " Сделката за С-400 е приключена и ще се извърши, " сподели прессекретарят на президентството Дмитрий Песков, представен от РИА " Новости ".

" Никъде в съглашението за F-35 няма уговорка за изключване от партньорството поради покупка на С-400, " споделя Акар. " Турция заплати 1.2 милиарда Произведохме в точния момент и частите, които ни бяха поръчани. Какво повече би трябвало да създадем? "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР