Турция, Русия, Украйна и ООН не успяха да постигнат споразумение

...
Турция, Русия, Украйна и ООН не успяха да постигнат споразумение
Коментари Харесай

Провал в преговорите: Турция, Русия, Украйна и ООН не се споразумяха за зърнената сделка през Черно море

Турция, Русия, Украйна и Организация на обединените нации не съумяха да реализират съглашение за допускане на нови плавателни съдове за превозване на експорт на зърно в границите на Черноморската зърнена самодейност.

„ Призоваваме всички страни да продължат полемиките си, да преодолеят оперативните провокации и да работят за цялостното използване и продължение на самодейността “, прикани представителят на Организация на обединените нации Фархан Хак.

Техническият екип от Турция, Русия, Украйна и Организация на обединените нации се срещна в Истанбул в петък, с цел да разиска така наречен зърнената договорка за експорт през Черно море.

Темпото на доставките от Украйна в границите на подкрепяната от Организация на обединените нации самодейност се забави, а опасенията, че корабите ще заседнат, в случай че договорката не бъде възобновена по-късно този месец порастват.

Русия, която е една от главните участващи страни, съобщи, че ще продължи да беседва, макар че заплаши да се откаже от договорката на 18 май, което сътвори още по-голяма неустановеност за търговците и корабните компании, опитващи се да сформират устойчиви проекти.

По силата на съглашението Украйна съумя да изнесе към 29,5 млн. тона селскостопански артикули, в това число 14,9 млн. тона царевица и 8,1 млн. тона пшеница.

Очаква се идната седмица заместник-министрите на защитата на Русия, Украйна и Турция да проведат нова среща, като министърът на защитата Хулуси Акар съобщи, че Анкара продължава да поставя старания за в допълнение удължение на съглашението за експорт на зърно от Украйна, което изтича на 18 май.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР