Турция регистрира 26 597 нови случая на коронавирус, а броят

...
Турция регистрира 26 597 нови случая на коронавирус, а броят
Коментари Харесай

Турция с нови COVID рекорди

Турция записва 26 597 нови случая на ковид , а броят на смъртните случаи е 124 към вторник. По двата индикатора се следят нови черни върхове за последните месеци, съобщи " Ройтерс ".

Ежедневните случаи са се нараснали от най-ниското равнище от малко над 4000 при започване на юли до над 20 000 за последните две седмици.

Две трети от възрастните турци са получили най-малко една ваксина против COVID-19, до момента в който малко по-малко от половината са получили две или повече дози. Турция е сложила близо 6 милиона трети дози на здравни служащи и хора над 50 години.
 Турция с Коронавирус връх от 1 май
Турция с Коронавирус връх от 1 май

От Министерството на здравеопазването ни предложиха да не се пътува до там

Страната означи преди месец спад в броя на инфектираните и влезе в нова фаза на нормализиране на 1 юли , като отстрани съвсем всички ограничавания, свързани с вируса.

Въпреки това, пробвайки се да ограничи разпространяването на Делта разновидността на вируса, страната спря полети от Индия и изиска идващите от Обединеното кралство, Иран, Египет и Сингапур да показват негативен тест за COVID-19, изработен в границите на 72 часа преди този момент.

Коронавирусът, комбиниран на крайбрежните провинции на Турция, удари очакванията за мощно възкръсване на туризма това лято след тежките загуби, породени от пандемичните ограничавания предходната година.
 Турция имунизира 64% от пълнолетното си население
Турция имунизира 64% от пълнолетното си население

Страната е сложила близо 67,5 милиона дози ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР