Турция продължава успешното си развитие въпреки сериозните предизвикателства, сред които

...
Турция продължава успешното си развитие въпреки сериозните предизвикателства, сред които
Коментари Харесай

Ердоган: Турция продължава успешното си развитие

Турция продължава сполучливото си развиване макар сериозните провокации, измежду които пандемията от ковид и войната сред Русия и Украйна, съобщи Ердоган пред 28-ия конгрес на Конфедерацията на турските работодатели в Анкара.

Ердоган обърна внимание на " дълбоките и в действителност исторически достижения на Турция през последните двадесет години ". " През последните десетилетия резултатите в редица области на турската стопанска система са се нараснали три, пет и даже 10 пъти. Противно на натиска и опитите за нанасяне на вреди, Турция се трансформира във водеща страна в районен и международен мащаб ", съобщи политикът.

Ердоган означи, че днешна Турция е измежду петте най-големи страни в света във връзка с икономическото развиване. " Турция се стреми да разшири кръга на приятелите си, а враговете ѝ са наясно с нейната мощ. Страната ни е добре готова да успее да се опълчи на заканите за националната ни сигурност ", увери политикът.

Той акцентира, че Турция ще продължи да се развива макар изкуствените трудности по пътя си.

Ердоган съобщи, че напъните на Анкара са фокусирани върху противодействието на деянията на тероризъм в района. " Ако опасността идва от северната част на Сирия, ние унищожаваме терористите точно там. Нанасяме и ще продължим да нанасяме удари по терористите в района ", съобщи президентът.

Турският президент сподели, че зависимостта на Турция от вноса в региона на защитата е намаляла от 80% на 20%. " Периодите, в които Турция даже не произвеждаше муниции, отминаха. Днес страната ни създава необятна гама отбранителни артикули, в това число ударни дронове и муниции за военни самолети ". Същевременно той акцентира, че Турция ще продължи да поддържа другарски страни, в това число Азербайджан и Либия.

" Днес Турция е страна, която не на думи, а на дело има въздействие в доста райони на света: от Балканите до Африка, от Централна до Южна Азия. Противно на рецесиите, които не престават наоколо до нашите граници, Турция гледа решително към бъдещето ", съобщи Ердоган.

Турският държавен глава подерта, че инфлационният напън върху стопанската система на страната ще намалее от началото на годината и че нарастването на цените в Турция ще стане по-контролируемо още през февруари./БГНЕС, Анадолска организация

Анкара / Турция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР