Турция продължава да защитава правата и интересите си в морето

...
Турция продължава да защитава правата и интересите си в морето
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще защити своето Синьо отечество

Турция продължава да пази правата и ползите си в морето " със мощна воля и непоклатима религия ". Това съобщи президентът Реджеп Ердоган на фона на нарасналото напрежение със съседите от Гърция, представен от Анадолската организация.

" Със съзнанието какъв брой значимо е да защитим нашето Синьо родно място (събирателно наименование за териториалните води на Турция), продължаваме да отстояваме правата и ползите си в своите морета със мощна воля и непоклатима религия ", показва Ердоган в обръщение, оповестено преди Деня на турските военноморски сили, празнуван годишно на 27 септември - годишнината от борбата при Превеза (1538 година).

" Турция ще продължи да укрепва военноморските си сили, с цел да пазят Синьото родно място, да обезпечават сигурността и да отблъскват тези, които се домогват до правата на нашата страна ", съобщи още Ердоган. Президентът се похвали, че Турция е измежду десетте страни в света, които могат да проектират, конструират и поддържат лични бойни кораби със лични запаси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР