Турция преживява небивало бедствие в историята на страната. Относно мащаба

...
Турция преживява небивало бедствие в историята на страната. Относно мащаба
Коментари Харесай

Турският посланик: Президентът на България ми се обади в 6:00 сутринта, че подготвят военните самолети

Турция претърпява небивало злополучие в историята на страната. Относно мащаба на земетресението - 350 км е дължината на разломните линии, 30 000 кв. метра е засегнатото пространство, 13,5 милиона е популацията, което е наранено. Десет са потърпевшите области. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия турският дипломат у нас Айлин Секизкьок.

" Това са огромни области, чиито промишлен и търговски потенциал е доста огромен. В Газиантеп имаме 3500 души, които са открити мъртви. 5900 здания са изцяло сринати. Над 15 000 са ранените досега. Боим се, че тези числа ще набъбнат и с паника чакаме това. Мобилизирахме всичките благоприятни условия. Турция е огромна и мощна страна, имаме огромен и висок потенциал, само че времето е извънредно неподходящо, извънредно тежки, зимни условия. Много е огромен магнитудът - две поредни трусове със мощ над 7 по Рихтер. Имаме потребност от поддръжка на интернационалната общественост ", сподели Н. Пр. Айлин Секизкьок - дипломат на Турция.

Посланик Секизкьок благодари на българската страна, на българското държавно управление и на българския народ за откровената поддръжка.

" Президентът на България ми се обади в 6:00 часа сутринта и сподели, че се активизират опциите, приготвят се военните самолети. Това е първата
Абитуриентски мъжки костюми
страна след Азербайджан, която се задейства беше България, което е доста значимо за нас. Всички избавителни екипи са в Турция. От всички краища на страната получаваме информация в посолството, че се провеждат акции. Скърбим доста, само че съм горда, че съм дипломат в една страна, която толкоз доста обича Турция.

На този стадий има потребност от избавителни екипи в градските региони, където има доста тежки вреди. България е от страните, които обезпечи подобен издирвателен и избавителен екип. Пристигат екипи и от други 40 страни.

Българският дипломат в Турция Ангел Чолаков сега е в региона на бедствието и персонално наблюдава избавителните интервенции, добави Айлин Секизкьок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg