Турция предупреди, че Дойче Веле и още две чужди медии

...
Турция предупреди, че Дойче Веле и още две чужди медии
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган заплаши да спре Дойче Веле

Турция предизвести, че " Дойче Веле " и още две непознати медии би трябвало да получат позволение за работа. В противоположен случай достъпът до платформите им ще бъде блокиран, оповестява Ройтерс.

Висшият съвет за радио и телевизия (РТЮК) в страната е дал 72 часа за приемане на лиценз на уеб страниците на турски език на " Дойче Веле " (Deutsche Welle), " Гласът на Америка " (Voice of America) и " Евронюз " (Euronews). Според Илхан Ташчъ, член на РТЮК и народен представител от опозиционната Народнорепубликанска партия, обаче решението на Съвета е следващо посягане върху свободата на медиите в Турция.

Повечето от общо деветимата членове на Висшия съвет за радио и телевизия са от ръководещата партия. През последните години Турция стегна надзора над медиите, давайки на РТЮК опция за огромен надзор над цялото онлайн наличие, което може да бъде и премахвано. По думи на Ташчъ същинската цел на РТЮК е надзор на свободата на медиите. Западът и правозащитните организации упрекват държавното управление на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че употребява опита за прелом през 2016 година като предлог за заглушаване на инакомислието. Управляващите обаче отхвърлят обвиняванията и настояват, че тези ограничения са нужни поради заканите за сигурността на Турция.
свързани новини5849на 29.09.2016
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР