Турция получи първите части от руските противоракетни системи С-400, съобщи

...
Турция получи първите части от руските противоракетни системи С-400, съобщи
Коментари Харесай

Турция получи първи части на С-400

Турция получи първите елементи от съветските противоракетни системи С-400, заяви Yeni Safak.

Представители на турското министерство на защитата са удостоверили, че към този момент са получени дребни, само че доста значими елементи от системите. Те разясняват, че замразяването на доставките на изтребители F-35 от страна на Съединени американски щати е обвързвано точно с тази доставка.

Вашингтон към този момент се разгласи против закупуването на комплексите. В НАТО има терзания, че посредством комплексите Русия ще може да получи информация за отбранителните системи на групата.

Очаква се първите доставки да покачат напрежението сред Турция и Съединени американски щати.

Получените елементи не са свързани със стрелковите или радарните механизми на С-400. Тези фрагменти обаче са значими за консолидираното на комплексите.

Действащият министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан въпреки всичко съобщи, че има опция неговата страна да реализира съглашение с Турция за изтребителите F-35.

Турското държавно управление към този момент уточни, че дълго се е опитвало да закупи американски системи за противовъздушна защита, само че е получавало отводи от американските представители.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР