Турция полага огромни усилия, за да се опита да сложи

...
Турция полага огромни усилия, за да се опита да сложи
Коментари Харесай

В търсене на мир: Турция полага огромни усилия да сложи край на войната в Украйна

Турция поставя големи старания, с цел да се опита да постави завършек на войната в Украйна и да отбрани суверенитета на страната. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред сесията на Организация на обединените нации. Той добави, че трайният мир би трябвало да се основава на отбраната на териториалната целокупност на Украйна.

Турция се трансформира в основен състезател в спора в Украйна и възобновяването на доставките на зърно през Черно море, съобщи турския президент Реджеп Ердоган. Той прикани за " заслужен излаз " от продължаващата към този момент седем месеца рецесия, провокирана от съветската инвазия в Украйна. Ердоган употребява положителните си работни връзки както с Москва, по този начин и с Киев, с цел да се опита да откри дипломатическо решение на войната. Той беседва по телефона с украинския президент Володимир Зеленски малко преди да се обърне на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации с настойчив апел за мир.

 
Полагаме големи старания, с цел да подсигуряваме, че войната ще бъде приключена, като един път вечно защитим териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. И бихме желали да отправим апел към всички интернационалните организации и страни по света да поддържат мирните начинания на Турция за разрешаване на този спор един път вечно. Нуждаем се от заслужен излаз от тази рецесия, а това е допустимо единствено посредством дипломатическо решение, което е рационално, заслужено и използвано.
Реджеп Ердоган, президент на Турция

Турция е член на НАТО и е снабдявала Украйна със смъртоносни дронове, ориентирани против съветските войски, само че Ердоган също по този начин се е срещал неведнъж с съветския президент Владимир Путин. Страната беше медиатор дружно с Организация на обединените нации в обезпечаването на безвредното прекосяване на украинския експорт на зърно през Черно море.

Ердоган произнесе обръщението си часове откакто четири следени от Москва района на Украйна оповестиха проектите си да гласоподават през идващите дни за анексиране от Русия.

Турция, член на НАТО, в никакъв случай не е признавала анексирането на украинския полуостров Крим от Кремъл през 2014 г. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР