Турция подкрепя удължаването на мандата на генералния секретар на НАТО

...
Турция подкрепя удължаването на мандата на генералния секретар на НАТО
Коментари Харесай

Турция подкрепя удължаването на мандата на Столтенберг

Турция поддържа удължаването на мандата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, осведомят турските медии.

Президентът Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва поздрави през днешния ден Столтенберг във връзка удължаването на мандата му с една година. Той му пожела нови триумфи.

В акаунта си в Туитър Ердоган написа, че има вяра, че Столтенберг ще способства доста за постигането на международен мир с работата си на фона на комплицираните провокации, пред които всички са изправени.

По-рано през днешния ден и министерството на външните работи на Турция приветства удължаването на мандата на Столтенберг.

Поздравяваме генералния секретар на НАТО Столтенберг, който по време на мандата си работи в тясно съдействие и демонстрира взаимност с нашата страна, се споделя в изказването на турското Министерство на външните работи, представено от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Вярваме, че генералният секретар Столтенберг, който от встъпването си в служба през 2014 година поставя старания да резервира единството и солидарността на Алианса в изискванията на възходящи закани и провокации, в това число тероризъм, ще продължи да показва нужното водачество, се споделя още в изказването.

NATO Konseyi’nin kararıyla Genel Sekreterlik görevi bir yıl uzatılan değerli dostum ’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.…
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР