Турция планира да създаде собствена космическа агенция до края на

...
Турция планира да създаде собствена космическа агенция до края на
Коментари Харесай

Турция прави собствена космическа агенция

Турция възнамерява да сътвори лична галактическа организация до края на годината, разгласи министърът на индустрията и технологиите Мустафа Варанк.

Той изясни, че новата конструкция ще координира и управлява работата в региона на аеронавтиката, вземайки поради националните турски ползи.

ВИЖТЕ ИКОНОМИКАТА НА ТУРЦИЯ В СНИМКИ

Руските ракети ще излязат златни на Турция

Турция прегрява и това може да е проблем за Ердоган

„ Отдаваме изключително огромно значение на развиването на галактическия бранш, основан на основата на научна платформа за развиване в тази област и увеличение на кадрите”, уточни Варанк.

Министърът съобщи, че организацията освен ще координира реализацията на планове в региона на галактическите технологии в Турция, само че също по този начин ще развие интернационалните връзки в тази област в границите на Организация на обединените нации.

Турция възнамерява да започва лична стратегия за подготовка на астронавти след 2023 година, за която ще похарчи към 6 милиарда $. Законодателната основа за това беше готова още през 2016 година

По-рано, през 2014 година, в турския окръг Коня приключи построяването на така наречен Турската галактическа база. Там има благоприятни условия за произвеждане и тестване на спътници.

By Tuba Sahin ANKARA (AA) - As set out in Turkey’s 100-day action plan, a Turkish space agency will be founded this year, said the nation’s industry and technology minister on Tuesday. "Work to form... https://t.co/gwXFZzZcc1
— HaberTurk USA (@haberturkusa) August 7, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР