Турция отхвърли призива на Европейския парламент за санкции срещу Анкара

...
Турция отхвърли призива на Европейския парламент за санкции срещу Анкара
Коментари Харесай

Турция срещу ЕС: Европейските санкции са скъсване с реалността

Турция отхвърли апела на Европейския парламент за наказания против Анкара поради неотдавнашното посещаване на президента Реджеп, като назова настояването " разкъсване с действителността ", оповестява " Ройтерс ".

В четвъртък Народното събрание на Европейския съюз се съгласи с необвързваща резолюция в поддръжка на Кипър , призовавайки водачите на Европейски Съюз да " подхващат дейности и да наложат строги наказания " против Турция , което евентуално ще ускори поддръжката на Франция за налагането на наказания против Анкара в Европейски Съюз на срещата на върха идващия месец.

Турция е в спор с членовете на Европейски Съюз Гърция и Кипър поради изследванията на въглеводородите в противоречивите води на Източното Средиземноморие.

Ердоган разгневи Кипър, чиято територия обгръща южната половина на разделения средиземноморски остров, на 15 ноември, като посети Вароша, курорт на острова, който е ограден и зарязан като ничия земя от 1974 година
 Екологичен потенциал прикани за налагане на наказания на Турция
Екологичен потенциал прикани за налагане на наказания на Турция

Парламентът одобри резолюция

Анкара поддържа частичното отваряне на Вароша предишния месец в ход, подложен на критика от Съединени американски щати, Гърция и кипърските гърци .

Говорителят на турското външно министерство Хами Аксой осъди резолюцията и упрекна Европейския парламент, че е " преднамерен и откъснат от действителността " за Кипър.

" Ако този метод и нрав се запазят , не би било допустимо Европейски Съюз да има градивен принос за уреждането на кипърския въпрос ", сподели Аксой.

Кипър е разграничен от турската инвазия през 1974 година след къс въодушевен от гърци прелом. Само Анкара признава Северен Кипър за самостоятелна страна .

Франция към момента не е изготвила наказания против Турция , само че дипломати настояват, че всевъзможни ограничения евентуално ще са ориентирани към области от турската стопанска система , свързани с изследването на природен газ край крайбрежията на Кипър.
 Поведението на Турция я отдалечава от Европейски Съюз, предизвести Брюксел
Поведението на Турция я отдалечава от Европейски Съюз, предизвести Брюксел

Риториката на Турция за Кипър усилва напрежението с ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР