Турция остава в плен на мразовито време и снеговалежи, учениците

...
Турция остава в плен на мразовито време и снеговалежи, учениците
Коментари Харесай

Снежен плен и в Турция, училищата остават затворени

Турция остава в плен на мразовито време и снеговалежи, учениците от трийсетина окръга на страната са пуснати във почивка, а за първи път от години сняг валя в турския егейски курортен град Бодрум, оповестяват турски медии.

Заради снега от образователни занятия през днешния ден са освободени учениците в някои региони на окръзите Битлис, Коня, Батман, Денизли, Бурса, Ерзинджан, Анталия, Чанаккале и доста други, осведоми частната телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Снежно було обви от през вчерашния ден и мегаполиса Истанбул, като метеорологичната работа чака снеговалежи и през днешния ден. Натрупалият сняг е от едвам 3-4 см, само че е основал усложнения в пътното придвижване тук-там тази заран.

За първи път от четири години сняг валя и в егейския курортен град Бодрум в окръг Мугла. По-високите елементи на града побеляха от снега за наслада на локалните поданици, които рядко имат късмет да се порадват на това естествено събитие. Мнозина се стекоха към планината Кале и на фона на естествените картини, почтени за пощенски картички, си правеха фотоси или се замеряха със снежни топки, показва " Хабертюрк ".

За последно сняг в Бодрум имаше по високите места през 2015 година след 12-годишно спиране преди този момент. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР