Турция ограничи пътуването с междуградски автобуси до основни пътувания от

...
Турция ограничи пътуването с междуградски автобуси до основни пътувания от
Коментари Харесай

Турция ограничава междуградските автобусни превози

Турция ограничи пътуването с междуградски рейсове до съществени пътувания от петък вечерта в опит да спре разпространяването на ковид. Това съобщи вътрешният министър Сюлейман Сойлу.
" Освен при изключителни случаи, ние ограничаваме пътуването с рейс. Ще ревизираме всички пътуващи в персонални коли и самолети. Проверките се вършат в доста градове ", съобщи Сойлу в изявление за телевизия NTV, съобщи БГНЕС.
Турската самолетна компания Turkish Airlines по-късно разгласи, че от събота ще прави единствено стеснен брой вътрешни полети. Министърът сподели още, че общо 12 обитаеми места и села в Турция са сложени под карантина като част от ограниченията против ковид.
Сойлу съобщи, че Вътрешното министерство постанова възбрана за разходките и риболова по морския бряг и плажовете, както и джогинг в гори и паркове през уикендите, като добави, че локалните шефове могат да решат да разширят тези ограничители дейности и през делничните дни.
Говорейки за практиките на обществено разграничаване в Турция, Сойлу сподели, че съгласно констатациите на министерството 80% от живота сега е спрял. " Докато 10 милиона души пътуваха с публичния превоз дневно, в този момент това е близо 10% (от тази цифра) ", сподели Сойлу, евентуално имайки поради Истанбул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР