Турция очаква втората доставка на противоракетната система С-400 да бъде

...
Турция очаква втората доставка на противоракетната система С-400 да бъде
Коментари Харесай

Турция очаква следващите С-400, особено след края на ядрения ракетен договор

Турция чака втората доставка на противоракетната система С-400 да бъде доставена този месец или през септември, разяснява министърът на защитата на страната Хулуси Акар, представен от " Хюриет " и ТАСС.

" Срокът за доставка на С-400 е август-септември. В момента работим за установяване на местоположението и бъдещото разполагане на комплекса ", изяснява Акар.

Според ръководителя на Министерството на защитата, след прекратяването на Договора за ракетите със междинен и дребен обхват на деяние сред Русия и Съединени американски щати, потребността на Турция от С-400 " нараства още повече ".

Той добавя, че Съединени американски щати са създали ново предложение на Турция за придобиване на системи за противоракетна защита " Пейтриът ". " Искаме парадигмата на нашите връзки да се промени и Съединени американски щати да работят в сходство с нашето стратегическо партньорство ", разяснява Акар.
 Ердоган: Няма доказателства, че С-400 може да навреди на Ф-35 и НАТО
Ердоган: Няма доказателства, че С-400 може да навреди на Ф-35 и НАТО

Президентът на Турция разяснява и Сирия

Турция няколко години се пробва да води договаряния със Съединени американски щати за " Пейтриът " , само че Вашингтон не подписа сходна договорка и по тази причина Анкара реши да закупи ПРО от Русия .

През септември 2017 година Русия разгласи контракт за доставка на С-400 за Турция, на цена му е 2,5 милиарда $ . Договорът допуска непълен трансфер на индустриални технологии на турска страна. Първите доставки започнаха на 12 юли.

Съединени американски щати и НАТО интензивно се опълчват на придобиването на С-400 от Турция . На 17 юли говорителка на Белия дом в документално изказване съобщи, че решението на Турция да придобие съветски системи за С-400 прави невероятно присъединяване в програмата за американските изтребители от пето потомство F-35.
 Турция обмисля покупката на съветски изтребители Су-35
Турция обмисля покупката на съветски изтребители Су-35

Турски специалисти изследват техническите характерности на военния самолет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР