Турция очаква подкрепа и солидарност от съюзничката си Германия в

...
Турция очаква подкрепа и солидарност от съюзничката си Германия в
Коментари Харесай

Чавушоглу: Очакваме солидарност от Германия в борбата срещу тероризма

Турция чака поддръжка и взаимност от съюзничката си Германия в битката си против тероризма, съобщи турският външен Мевлют Чавушоглу, откакто немското държавно управление в оставка реши да замрази всякакво решение за рационализация на немските танкове Леопард, доставяни на Турция, съобщи Ройтерс.

" Докато ние се борим с терористите, чакаме поддръжка и взаимност от страна на Германия. Очакваме те да не поддържат терористите, само че знам че те също са под напън ", разяснява Чавушоглу, който приказва на конференция в Истанбул.

По-рано през днешния ден сп. " Шпигел " заяви, базирайки се на немския външен министър Зигмар Габриел, че отиващото си държавно управление в Берлин е решило да спре доставките на въоръжение за Турция. Габриел уточни, че решението за възобновяване на доставките на оръжие ще би трябвало да се вземе от новото държавно управление след сформирането му.

Германия доставя на Турция няколко типа въоръжение, в това число танкове Леопард. По-рано Анкара демонстрираше интерес към строителство на цех за произвеждане и рационализация на тези танкове на турска територия.

На фона на влошаващите се връзки с Турция поради арестите на немски жители предходната година Берлин вкара някои ограничавания за доставка на военна техника, само че при започване на тази година изяви подготвеност да възобнови доставките, отбелязва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР