Турция обяви, че е предала записи, свързани с убийството на

...
Турция обяви, че е предала записи, свързани с убийството на
Коментари Харесай

Турция е предала на няколко държави записи, свързани с убийството на Хашоги

Турция разгласи, че е предала записи, свързани с убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, на Съединени американски щати, Англия, Саудитска Арабия и други, заяви Би Би Си.
 Резчленили тялото на Хашоги, с цел да се разтвори в киселина  Хашоги е удушен малко след влизането му в консулството, разгласи Турция
Президентът Ердоган повтори убеждението си, че Саудитска Арабия знае кой е виновен за убийството.

Журналистът, който бе критик на ръководещите в родината си, бе убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври 2018 година

Саудитска Арабия призна, че той е бил погубен там, само че отхвърли ръководещата фамилия да има общо. Това стана, откакто по-рано бе обявено, че той е напуснал дипломатическото посланичество жив.

Все още няма крайна версия по какъв начин е умрял Джамал Хапоги. Той е посетил задачата, с цел да уреди брачни документи.

Турски медии оповестиха, че съществуват аудио записи, доказващи, че жертвата е била изтезавана.

Миналата седмица Турция разгласи, че журналистът е бил удушен незабавно след влизането си в консулството, а по-късно тялото му е било нарязано на части по прелиминарен проект.

Досега трупът не е открит. Турски представител разгласи, че се счита, че то е било разтворено в киселина.

" Предадохме записите, дадохме ги на Саудитска Арабия, на Вашингтон, на германците, на французите, на англичаните ", разгласи през днешния ден в телевизионна тирада Ердоган.

" Те изслушаха диалозите ", добави той. Досега нито една от упоменатите страни не е коментирала наличието на тези записи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР