Турция обсъжда вариант за отказ от системата ол инклузив в

...
Турция обсъжда вариант за отказ от системата ол инклузив в
Коментари Харесай

Турция се отказва от системата ол инклузив в туризма

Турция разисква вид за отвод от системата ол инклузив в туризма си, заяви вестник "Хюриет ". Според хотелиери, при висока пълняемост на местата в хотелите, повече туристи, в сравнение с в 2014 година, приходите им са надалеч по-ниски през последните две години.
По данни на браншови организации, през юни в Анталия хотелите са получавали по 76 евро приблизително дневно от една стая.
"Хотелите ни би трябвало да се диференцират по профил, туристите, които се интересуват единствено от храна, пиянство и нощувка не ни оказват помощ да развиваме туризма и да печелим задоволително ", споделя шефът на Cornelia Diamond Golf Resort & SPA Hotel Зафер Алкай.
На същото мнение са и ресторантьори и търговци, съгласно които системата ол инклузив " унищожава достоверността на турския туризъм, убива локалната търговия и лишава туристите от достъп до истинската турска кухня ".
Министърът на туризма и културата на Турция Мехмед Ерсой споделя, че за страната не е забавно към този момент да усилва броя на туристите, а би трябвало да се направи нещо за увеличение прихода от тях.
Според него, за последната година приходите от туризъм в Турция са 4% от Брутният вътрешен продукт или към 35 милиарда $, а задачата е тези доходи да се удвоят в идващите години. През предходната година страната е посетена от 32.4 милиона туристи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР