Турция обмисля закупуването на 40 изтребителя Юрофайтър Тайфун“ от европейските

...
Турция обмисля закупуването на 40 изтребителя Юрофайтър Тайфун“ от европейските
Коментари Харесай

След като САЩ бавят Турция за F-16, Анкара поиска 40 изтребителя „Юрофайтър“

Турция обмисля закупуването на 40 изтребителя „ Юрофайтър Тайфун “ от европейските страни, защото вижда, че настояването за F-16 от Съединени американски щати може да бъде изпълнено, оповестява източник от Министерството на защитата на Турция.

Министърът Яшар Гюлер сподели предходната седмица, че Турция води диалози с Англия и Испания. Съседката ни се интересува от закупуването на най-новата версия на бойните самолети.

От началото на войната Швеция е предоставила на Украйна военна помощ в размер на 1,8 милиарда $

 

Държавата членка на НАТО изиска от „ Локхийд Мартин “ 40 изтребителя и осъвременено съоръжение за други 79 самолета, предава Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа договорката, само че има възражения от Конгреса, защото Турция забави разширението на НАТО.

„ Турските военновъздушни сили се нуждаят от нови самолети. Първият ни избор са F-16, само че като се има поради опцията да не получим позитивен отговор в този нескончаем развой, самолетите „ Юрофайтър Тайфун “ са най-подходящата опция на F- 16 “, сподели източникът.

Изтребителите „ Юрофайтър “ се създават от консорциум с присъединяване на Германия, Англия, Италия и Испания, като се изисква единодушието на всички страни, с цел да се реализира договорка. Това е и повода турският президент Реджеп Ердоган да отиде на посещаване в Берлин на 17 ноември, където организира среща с канцлера на Германия Олаф Шолц.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР