Турция обеща, че ще увеличи военната подкрепа за Либия, ако

...
Турция обеща, че ще увеличи военната подкрепа за Либия, ако
Коментари Харесай

Президентът на Турция обеща, че ще увеличи военната подкрепа за Либия

Турция даде обещание, че ще усили военната поддръжка за Либия, в случай че е належащо, и ще реши всички благоприятни условия. Коментарът е на президента Реджеп Ердоган. Изказването идва ден, откакто турският парламент ратифицира съглашение за съдействие в региона на сигурността и въоръжените сили, подписано сред Анкара и Триполи предишния месец, осведоми БГНЕС.
" Ние ще оценим всички типове военна поддръжка, в това число наземни, морски и въздушни разновидности, в случай че е належащо ", сподели Ердоган по време на тирада в северозападната провинция Кочаели. Турция поддържа приетото от Организация на обединените нации държавно управление за национално съглашение (ПНС) със седалище в Триполи в битката против силите на Халифа Хафтар в източна Либия. Хафтар е подкрепян от Саудитска Арабия, Египет и Обединените арабски емирства - страни, с които Турция има напрегнати или лимитирани връзки.
Турция беше подложена на критика поради договорката с Либия и настрана съглашение за морска пълномощия, подписано през ноември. Част от договорката дефинира морска граница сред двете страни, за която Гърция споделя, че не взема поради остров Крит. Ердоган обаче е безапелационен, че турската страна няма да " направи крачка обратно " от никое съглашение с Либия, макар опълчването на Гърция и Кипър, по отношение на морските граници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР