Турция няма право да чете морал на Израел, заяви израелският

...
Турция няма право да чете морал на Израел, заяви израелският
Коментари Харесай

Нетаняху: Ердоган няма право да ни чете морал

Турция няма право да чете морал на Израел, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаяху тази заран във Фейсбук, откакто през вчерашния ден турският президент Реджеп Ердоган го назова „ терорист “.

Между двамата се завърза словесна престрелка, откакто Анкара разкритикува израелската войска за конфликтите на 30 март на границата с линията Газа. Нетаняху отговори с обвиняване към турската войска за закононарушения против гражданското население.

„ Ердоган не е привикнал да му дават отговор, само че би трябвало да стартира да привиква. Не може този, който окупира Северен Кипър, нахлува в кюрдския район и унищожава гражданското население в Африн, да ни чете нравоучения за моралните полезности “, е написал Нетаняху във Фейсбук, предава ТАСС.

В неделя израелският министър председател съобщи, че израелската войска – по думите му „ най-моралната войска в света “, няма да слуша забележки от тези, които от доста години бомбардират безсистемно цивилно население.

Ердоган реагира яростно на случилото се на границата сред Израел и линията Газа в петък. Тогава десетки хиляди палестинци излязоха на проява до границата с искане за връщане на бежанците на родна земя. В доста региони демонстрациите прераснаха в конфликти с армията и полицията на Израел. 16 палестинци бяха убити, към 1500 бяха ранени.

В събота израелските военни оповестиха, че минимум 10 от убитите са били членове на палестински въоръжени организации, 8 – деятели на Хамас и военните му крила, а двама - на ДАЕШ и на „ Бригадата на мъчениците от Ал Акса “. Тел Авив отхвърли без значение следствие на конфликтите в петък. 

Вчера френското външно министерство прикани Израел за въздържаност след петъчните конфликти. Париж припомни задълженията на Тел Авив да осигурява безопасността на цивилните, както и правото на палестинците да организират мирни митинги. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР