Турция няма да може да се справи с нова вълна

...
Турция няма да може да се справи с нова вълна
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Турция няма да се справи с нов поток бежанци от Сирия

Турция няма да може да се оправи с нова вълна от бежанци, в случай че рецесията в Сирия не бъде позволена. Това сподели турският президент Реджеп Ердоган в Анкара, представен от БНГЕС.

По думите му страната му е приела 3,5 млн. сирийски бежанци, също така има и мигранти от други страни. Така общият брой на бежанците става 5 млн.
Ердоган: Турция ще пусне мигранти към Европа, в случай че не получи поддръжка по казуса Турското държавно управление твърди, че е получило единствено част от обещаната финансова поддръжка
Ердоган добави, че Турция обезпечава сигурност за цяла Европа, като задържа потока бежанци.

„ Турция към този момент не е в положение да се оправя, в случай че от Сирия се втурне нова вълна бежанци. (…) За да могат сирийците, които са у нас, да се върнат в родината си, би трябвало страната им да се почисти от терористи. Терористичната формация ИД в Сирия беше победена. Сирийските кюрдски сили за самозащита в този момент повече от всички пречат на завръщащите се бежанци. Ето за какво за нас е значимо да си сътрудничим със Съединени американски щати, с цел да почистим Сирия от терористите”, сподели президентът.
Германия е подготвена да помогне на Гърция за справяне с притока на мигранти Правителственият представител Мартина Фиц съобщи, че нарастването на броя мигрантите, идващи на островите по море, "трябва да се одобри съществено "
Той напомни, че още при някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама Турция е предложила основаване на зона за сигурност в Северна Сирия.

„ За страдание с Обама това не се получи. Сега има съглашение за зоната с президента Тръмп. Очакваме съюзническото държание от Съединени американски щати: да бъде с нас в нашите старания за битка с кюрдските сили в Сирия, само че американците им доставиха към 50 000 камиона с оръжие, което е доста обезпокоително и недопустимо за нас”, сподели Ердоган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР