Турция няма да иска разрешение от Съединените американски щати, за

...
Турция няма да иска разрешение от Съединените американски щати, за
Коментари Харесай

Турция: Няма да искаме разрешение от американците!

Турция няма да желае позволение от Съединените американски щати, с цел да арестува обвинени лица. Това съобщи турският министър-председател Бинали Йълдъръм, представен от „ Дейли Сабах “.

През последните дни напрежението сред Анкара и Вашингтон се усили, откакто турските служби арестуваха чиновник на американското консулство в Истанбул.

Малко по-късно двете съюзнически страни преустановиха огромна част от визовите услуги между тях. Турция подозира служителя в дипломатическото посланичество, че има връзки с гюленистката организация „ Фето “.

Бинали Йълдъръм уточни, че Анкара няма да желае позволение от Вашингтон, с цел да прави интервенции и да се погрижи за националната си сигурност. Турският министър председател уточни, че отношението на американците опонира на духа на алианса сред двете страни.

Турция счита проповедника Фетхуллах Гюлен за кукловод на опита за боен прелом. Анкара изиска от Вашингтон екстрадицията му, само че досега няма позитивен отговор на настояването. Това провокира искри сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР