Турция не се е обърнала към Русия с официално предложение

...
Турция не се е обърнала към Русия с официално предложение
Коментари Харесай

Захарова: Турция не е контактувала с Русия по въпроса за проверка на наличието на ядрени оръжия в Израел

Турция не се е обърнала към Русия с публично предложение по въпроса за инспекция на съществуването на нуклеарни оръжия в Израел. Това сподели по време на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

" В момента имаме записани сигнали от Анкара за планове да инициира основаването на някакъв механизъм за инспекция дали Израел има нуклеарни оръжия, за желанието да се ускори такава работа с други страни. Не сме получили публични оферти или други претенции в това отношение “, добави още Захарова.

Както означи Захарова, Русия е пореден последовател на основаването на зона, свободна от нуклеарни оръжия и други типове оръжия за всеобщо заличаване.

„ Вярваме, че тази идея дава отговор на ползите на всички страни в Близкия изток и даже отвън него “, добави Захарова.

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи на бизнес конгрес в Алжир, че Анкара ще се обърне към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Международната организация за атомна сила (МААЕ) с претенции да се ревизира дали Израел разполага с нуклеарни оръжия.

Ердоган приказва за нуждата от инспекция на съществуването на нуклеарни оръжия в Израел и за желанието да стартира развой в интернационалните структури, в това число след държавното съвещание, извършено на 20 юни. Турският водач означи, че Израел намерено признава, че има нуклеарно оръжие, само че интернационалните структури, по-специално МААЕ и Организация на обединените нации, не проверяват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР