Турция не желае по-нататъшна ескалация на напрежението в региона след

...
Турция не желае по-нататъшна ескалация на напрежението в региона след
Коментари Харесай

Турция призова Иран да се въздържа от по-нататъшна ескалация на напрежението с Израел

Турция не желае по-нататъшна ескалация на напрежението в района след нападението на Иран с ракети и дронове против Израел предходната нощ. Това е споделил турският външен министър Хакан Фидан по време на телефонен диалог с иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан, съобщи Ройтерс, като се базира на турски дипломатически източници.

От своя страна Абдолахиан е споделил на Фидан, че „ наказателната интервенция “ против Израел е завършила и е добавил, че Иран няма да предприеме нова интервенция, в случай че не бъде нападнат.

През нощта Иран изстреля стотици ракети и дронове против Израел в отговор на хипотетичния израелски удар в Сирия преди две седмици, при който починаха ирански генерали в постройката на иранското консулство. Това е първата директна военна офанзива на Техеран против Израел макар десетилетията на неприязън, датиращи от Ислямската гражданска война в страната през 1979 година Израел заяви, че ракетите и дроновете, които е изстрелял Иран, са били над 300, като 99 % от тях са били прехванати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР